Британската Консервативна партия ще въведе задължителна военна служба за 18-годишните, ако

...
Британската Консервативна партия ще въведе задължителна военна служба за 18-годишните, ако
Коментари Харесай

Консерваторите във Великобротания връщат военната служба при победа на изборите

Британската Консервативна партия ще вкара задължителна военна работа за 18-годишните, в случай че завоюва националните избори на 4 юли , включваща военно или публично присъединяване. Това съобщи министър председателят Риши Сунак , съобщи " Ройтерс ".

Сунак изясни, че младежите ще могат да избират сред това в продължение на година да прекарват един уикенд на месец като доброволци или да заемат едно от 30 000 места, с цел да прекарат една година във въоръжените сили.

Това изказване идва, откакто водачът на Лейбъристката партия Кийр Стармър сподели, че е " за " да се даде опция на 16 и 17-годишните да гласоподават.

Според изследвания на публичното мнение консерваторите на Сунак изостават от лейбъристите с огромна разлика, които демонстрират дребна смяна, в интерес на премиера, откакто предходната седммица той разгласи изненадващо изборите. Те ще се проведат на 4 юли.
 На 4 юли британците ще гласоподават за нов парламент
На 4 юли британците ще гласоподават за нов парламент

Изборите са свикани от премиера

" Днес Англия е изправена пред бъдеще, което е по-опасно и по-разделено. Няма подозрение, че нашите демократични полезности са застрашени. Ето за какво ние ще въведем самоуверен нов модел на национална работа за 18-годишните " , съобщи Сунак.

Консерваторите обявиха, че предлагането ще бъде финансирано посредством битка с укриването на налози и посредством отклонение на пари от Фонда за споделен разцвет на Обединеното кралство, който съществува за понижаване на районното икономическо неравноправие.

Лейбъристките политици се подиграха на известието.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли изясни пред медии, че няма да има наказателни наказания за пропускане на наложителната работа, само че че хората ще бъдат принудени да го създадат, без да дава повече детайлности.

На въпросът на Би Би Си дали принуждаването на възрастни да стават доброволци е в несъгласие с демократичната традиция на Консервативната партия, Клевърли отговори по този начин: " Ние принуждаваме хората да вършат неща от самото начало ". Като образец той уточни наложителното обучение или образование на подрастващите до 18-годишна възраст.
 Германия се чуди по какъв начин да притегли повече бойци
Германия се чуди по какъв начин да притегли повече бойци

Страната обмисля да вкара още веднъж наборната военна служба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР